Inschrijving en Plaatsing

Meld uw kind aan bij het Kevertje > Met uw aanmelding / inschrijving via de website geeft u te kennen dat u belangstelling heeft voor een plekje op het Kevertje.

Na een rondleiding en kennismaking zal u een plaatsingsaanbod worden gedaan.

Actueel:

Plaatsingsmogelijkheden voor baby’s en peuters 

Intake- gesprek

Tijdens het kennismaking -(of intake) gesprek informeren we de ouders over de groep, de dagindeling gewoontes en richtlijnen (huisregels) van het kinderdagverblijf. De leidsters krijgen informatie over het kind zoals over zijn / haar vaste gewoontes, eet-, drink- en slaappatronen, eventuele diëten, allergieën enz. Deze gegevens worden samen met de ouders op een zogenaamde voedingstijdenlijst genoteerd en vormen onderdeel van het kind- dossier.

WENPERIODE

Een wenperiode, op kosten van het Kevertje, bespreken we tevoren met de ouders van het kind. Afhankelijk van hun wensen en ideeën en die van ons komen we tot afspraken.

De wenperiode heeft enerzijds tot doel het kind vertrouwd te laten raken met de nieuwe omgeving en de leidsters, maar zeker zo belangrijk is dat de ouders vertrouwd raken met het kinderdagverblijf en de leidsters. De wenperiode varieert eveneens met de leeftijd van een kind en of het al gewend is om van thuis weg te zijn. Meestal komt het kind twee keer wennen. Zeker de eerste keer is dit nooit langer dan een halve dag.
Verder adviseren we de ouders het kind de eerste keren vroeger te halen opdat het niet te lang geconfronteerd wordt met andere ouders die hun kind komen halen. Dit betreft dan voornamelijk de iets grotere kinderen, die dit besef al hebben.

Als een kind een vertrouwde knuffel (of een doekje) heeft, vragen we de ouders om die mee te geven, zeker voor bij het slapen. Deze knuffel gaat steeds met het kind mee naar huis en naar het kinderdagverblijf.

Per direct plaatsingsmogelijkheden voor baby’s en peuters !

Meld uw kind aan voor plaatsing bij het Kevertje >

Recensies Kinderopvang.org

9 / 10

De kleinschaligheid en het persoonlijke prettige contact zijn, naast de kwaliteit en continuïteit van het personeel, echt een groot pluspunt van het Kevertje.
Ook is het Kevertje erg flexibel (losse halve/ hele dagen) en kun je altijd met vragen rechtstreeks bij de leidinggevende terecht.

9 / 10

Super fijne kinderopvang. Kleinschalig en persoonlijk. Vaste leidsters op de groepen en dat zorgt voor een prettige en vertrouwde sfeer. Onze kinderen gaan er altijd heel graag naar toe. Ligt direct naast station Vaartsche Rijn dus ook handig om direct op de trein te stappen. De buitenruimte is niet heel groot, dat is wel jammer (maar begrijpelijk midden in de stad).

9 / 10

De kleinschaligheid is fijn voor de kinderen. Er is een kleine groep leidsters, dus allemaal bekend, ook de invallers zijn bekend.
De ruimte is overzichtelijk voor kleine kinderen en het dagprogramma is gevarieerd, maar wel duidelijk.

9 / 10

Het Kevertje is een kinderdagverblijf dat ik zeker kan aanraden. Kenmerk van dit KDV is kleinschaligheid. Dit maakt dat de leidsters alle kinderen en ouders goed kennen en andersom. De contacten zijn persoonlijk, de sfeer prettig en de zorg voor de kinderen uitstekend.

9 / 10

– Prettige sfeer
– Leuke leidsters
– Kleinschalig
– Mooie locatie

10 / 10

Het Kevertje is een kleinschalig Kdv, waardoor elk kind de aandacht krijgt die het verdient. De leidsters zijn goede professionals en zijn erg belangstellend. Er word veel aandacht besteed aan de ontwikkeling van een kind en daarbij wordt het kind zijn niet vergeten.