Brengen en halen

Contact opnemen

Brengen

De ouders van het Kevertje komen meestal zelf hun kinderen brengen en halen. Bij het brengen en halen is een korte overdracht van belang. Vertelt u bij het brengen zaken die voor de opvang van het kind van belang zijn. Te denken valt aan een onrustige nacht, erg verkouden of dat kind heeft iets indrukwekkends meegemaakt. Voor serieuze zaken is het beter om een aparte afspraak te maken met de mentor van het kind.

Het is voor het kind en voor ons belangrijk dat u bij het weggaan duidelijk afscheid van uw kind neemt. Ga niet (stiekem) weg zonder afscheid te nemen, ook al moet u kind misschien even huilen.
Wanneer het kind ontdekt dat u weg bent zonder afscheid van u te hebben genomen dan kan het zich dan oprecht in de steek gelaten voelen en veroorzaakt het veel verdriet.

Ophalen

Kunt u uw kind(eren) een keer zelf niet ophalen, dan dient u dit van tevoren door te geven aan de pedagogisch medewerkers. Vertelt u hen duidelijk wie er wel komt en geeft u evt. een telefoonnummer van deze persoon door.
Wanneer wij de persoon niet eerder ontmoet hebben dan kunnen wij om een legitimatie vragen.

Als het er naar uit ziet dat u het niet gaat redden om op tijd op het Kevertje te zijn voor het ophalen, neemt u dan z.s.m. telefonisch contact met ons op.