Wie zijn wij?

Contact opnemen

Kinderdagverblijf Het Kevertje, is in 1989 begonnen met een heterogene groep. Sinds die tijd wordt er in het sfeervolle pand aan de Westerkade in Utrecht opvang geboden aan 2 horizontale groepen: een baby- en een peutergroep.
Door de centrale ligging van het kinderdagverblijf is het uitermate geschikt als kinderopvang voor kinderen uit Tolsteeg, Sterrenwijk, Rivierenwijk en de Dichterswijk. Ook voor ouders die iets verder weg wonen maar met de trein of de bus reizen (Openbaar Vervoer) is de ligging ideaal. De afstand van Het Kevertje naar het Centraal Station van Utrecht is slechts één halte met de bus. Vanaf augustus 2016 kunnen de ouders naast Het Kevertje direct op de trein stappen op Station Vaartsche Rijn.

Ook kinderen van studenten van de volwassen opleiding aan het ROC Midden Nederland aan de Vondellaan vinden hun plekje bij Het Kevertje. De bushalte aan de Vondellaan is de uitstaphalte voor zowel school als Het Kevertje.

Kleinschalig kinderdagverblijf in Utrecht

Het Kevertje is bewust kleinschalig gebleven. Door zijn kleinschaligheid kennen alle ouders en kinderen alle personeelsleden en omgekeerd. Dit vergemakkelijkt de overgang van de ene naar de andere groep en zorgt voor een huiselijke sfeer. Dit heeft een positieve uitwerking op de kinderen.
In de babygroep varieert de leeftijd van 10 weken tot 2 jaar. In de peutergroep van 2 tot 4 jaar. Elke groep heeft een eigen slaapkamer- en groepsruimte.De peuters beschikken bovendien over een fijne eigen buitenruimte waar naar hartenlust gespeeld, gerend en gefietst kan worden.

Gediplomeerde pedagogische werkers

Beide groepen worden verzorgd en begeleid door deskundige, gediplomeerde pedagogisch werkers. Zij dragen zorg voor continuïteit doordat zij minimaal 24 uur/week werken.

In Het Kevertje wordt voor volledige opvang gezorgd, d.w.z. luiers en voeding, maar ook presentjes op verjaardagen en feestdagen zijn bij de prijs inbegrepen.
Het is voor de ouders, voogden en verzorgers tevens mogelijk om – buiten hun reguliere opvangdagen – incidenteel extra dagen af te nemen.