Dagindeling groepen

Er wordt gestreefd naar een evenwichtige, bij het kind passende, dagindeling, waarbij zoveel mogelijk aangesloten wordt op het ritme van thuis. Dit is zeker bij de babygroep het geval. De voedings-tijdenlijst vormt mede de basis hiervoor. Het ritme van het kind is in principe de leidraad, maar er dient echter eveneens rekening gehouden te worden met het ritme van de andere kinderen.

Bij “oudere” kinderen zal er naar gestreefd worden dat ze in het dagritme van het kinderdagverblijf komen. De peutergroep heeft i.v.m. het belang van rust en regelmaat een aantal vaste punten in de dag:

07.45 uur aankomst kinderen
08.00 uur baby’s naar de eigen afdeling
09.00 uur ochtendprogramma
09.45 uur fruit eten, drinken
10.00 uur verschonen, toiletbezoek
10.15 uur activiteiten: buitenspelen!
11.15 uur voorbereiden voor de maaltijd
11.30 uur volkoren brood eten en melk drinken
12.30 uur kinderen naar bed (uitkleden, verschonen, toiletbezoek)
13.00 uur naar bed en slapen, vrij spel en 3+ activiteiten voor kinderen, die niet gaan slapen
14.00 uur kinderen uit bed
14.30 uur drinken en een rijstwafel eten
15.00 uur activiteiten
16.00 uur verschonen, toiletbezoek, “kleinere” activiteiten
16.30 uur komkommer / rijstwafel / wortel eten, voorbereiden om naar huis te gaan
18.00 uur tot morgen!

 

De tijden

Er wordt geen strak schema gehanteerd, de begintijden geven aan dat omstreeks dat tijdstip het onderdeel aan de orde kan komen.
De eet-, drink- en ontspantijden worden bij voorkeur zoveel mogelijk gehandhaafd.
Van tijd tot tijd wordt er “gewerkt” met verticale groepen, dat wil zeggen verschillende leeftijden in een groep. In de zomerperiode zal dit zeker het geval zijn.

De “grote” en “kleine” kinderen leren elkaar kennen en rekening te houden met elkaar. Zo zullen de “groten” ook een uurtje op de baby- afdeling mogen meehelpen.

Het volgen van de behoeften van het kind wil onder andere zeggen dat wanneer een kind bijvoorbeeld meerdere kleine slokjes wil drinken of zijn appel in twee etappes wil eten dat dan ook kan gebeuren.

Inschrijven Bel ons voor meer informatie

Recensies Kinderopvang.org

9 / 10

De kleinschaligheid en het persoonlijke prettige contact zijn, naast de kwaliteit en continuïteit van het personeel, echt een groot pluspunt van het Kevertje.
Ook is het Kevertje erg flexibel (losse halve/ hele dagen) en kun je altijd met vragen rechtstreeks bij de leidinggevende terecht.

9 / 10

Super fijne kinderopvang. Kleinschalig en persoonlijk. Vaste leidsters op de groepen en dat zorgt voor een prettige en vertrouwde sfeer. Onze kinderen gaan er altijd heel graag naar toe. Ligt direct naast station Vaartsche Rijn dus ook handig om direct op de trein te stappen. De buitenruimte is niet heel groot, dat is wel jammer (maar begrijpelijk midden in de stad).

9 / 10

De kleinschaligheid is fijn voor de kinderen. Er is een kleine groep leidsters, dus allemaal bekend, ook de invallers zijn bekend.
De ruimte is overzichtelijk voor kleine kinderen en het dagprogramma is gevarieerd, maar wel duidelijk.

9 / 10

Het Kevertje is een kinderdagverblijf dat ik zeker kan aanraden. Kenmerk van dit KDV is kleinschaligheid. Dit maakt dat de leidsters alle kinderen en ouders goed kennen en andersom. De contacten zijn persoonlijk, de sfeer prettig en de zorg voor de kinderen uitstekend.

9 / 10

– Prettige sfeer
– Leuke leidsters
– Kleinschalig
– Mooie locatie

10 / 10

Het Kevertje is een kleinschalig Kdv, waardoor elk kind de aandacht krijgt die het verdient. De leidsters zijn goede professionals en zijn erg belangstellend. Er word veel aandacht besteed aan de ontwikkeling van een kind en daarbij wordt het kind zijn niet vergeten.